Big Birger tycker …

1417574_685169781515821_1583775058_o

Så här i sista sekunden kommer äntligen Birgers omdöme om mina två böcker:

Rikard Bengtsson är en av de människor jag respekterar allra högst inom svenskt karpfiske. Han har inspirerat mig och många andra genom årens lopp. Genom arrangemang som Metemässan, Sportfiskemässan, Fisketider, diverse tävlingar, Ultimate Fishing Equipment osv, osv, osv samt många år i Svenska Karpklubbens tjänst är han onekligen en av de personer som fört det svenska karpfisket framåt genom åren – och som om inte detta var nog släpper han två karpfiskeböcker på ett bräde.

När jag äntligen fick lite lugn och ro att sätta tänderna i Rikards böcker kunde jag inte sluta utan läste båda i ett svep och då ska ni veta att jag absolut inte är någon bokläsare. En karpmetares bekännelser & En Karpmetares reflektioner levererar ett stycke svensk karpfiskehistoria på ett mycket underhållande och proffsigt sätt, där framgångar varvas med totala misslyckanden, precis så som karpfiske ska vara. Dessutom lyckas han på en enkelt och lättförståeligt sätt förmedla sina idéer om beten, riggar och taktik – och ibland kan dessa uppfattas som lite väl enkla men faktum är att enkelt många gånger är bäst.

När jag läser böckerna blir jag nostalgisk trots att jag är en nybörjare i sammanhanget när det gäller karpfiske jämfört med många av gamlingarna i böckerna. Att vänta på den första karpen utan att överhuvudtaget veta vad en karp är … Att fiska i ett vatten för första gången utan att ha en aning om vad som simmar där … Att dela sina framgångar och misslyckanden med sina närmsta vänner … Att ge sig ut på äventyr … Att läsa böckerna ger verkligen ” den där känslan” som med åren har gått lite förlorad för många av oss, i takt med att tillgänglighet, kunskap och utrustning hela tiden förbättrats. Karpfisket är bättre än någonsin, och den som säger att det var bättre förr är helt ute och cyklar. Men en sak är säker. Det var definitivt mer spännande förr! Läs & njut!

/Birger Holmqvist – Veinge

Pin It on Pinterest

Share This